Κέικ χαμομηλιού διάβασα πριν από καιρό στο δεύτερο τεύχος του περιοδικού Γλυκές Αλχημείες. Τη συνταγή υπογράφει η Πόπη Χρυσανθίδου. Τόσο οι  φωτογραφίες αλλά κυρίως η ιδέα σκέφτηκα να τη δοκιμάσω. Οι γονείς μου πριν από λίγες ημέρες μαζέψανε το χαμομήλι της χρονιάς. Συνήθως το μαζεύουν κάπου στις πλαγιές του Κισσάβου από όπου είναι και η καταγωγή του μπαμπά μου.

Τη συνταγή τη δοκίμασα αλλά έχω να σας πως ότι έκανα κάποιες αλλαγές με τις οποίες είμαι ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα. Λοιπόν, αντί για 60  γραμμάρια ζάχαρη εγώ έβαλα 90 γραμμάρια ζάχαρη . Επιπλέον πρόσθεσα και αλεύρι αλλά και βρώμη. ‘Έβαλα λοιπόν,  280 γραμμάρια αλεύρι συνολικά και πρόσθεσα και 150 γραμμάρια νιφάδες βρώμης τις οποίες πρώτα τις άλεσα στο μούλτι για να γίνουν σκόνη. Επίσης,εγώ ανακάτεψα τις σταφίδες και τα κράνμπερις. Σε ένα μπολ ανακάτεψα το αλεύρι, το μπέικιν και τη βρώμη και πρόσθεσα τις σταφίδες αλλά και τα κράνμπερις. Τα ανακάτεψα όλα καλά με ένα κουτάλι για να ενσωματωθούν σωστά και να μην πάνε στον πάτο του κέικ. Είναι ιδιαίτερο και νομίζω πως αν το δοκιμάσετε θα σας αρέσει και εσάς.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Προθερμαίνουμε το φούρνο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Χτυπάμε ελαφρά το αυγό με τη ζάχαρη με ένα αυγοδάρτη, προσθέτοντας σιγά σιγά το χαμομήλι. Ενσωματώνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας πολύ καλά και στο τέλος ρίχνουμε τις σταφίδες και τα κράνμπερις.

keik-me-xamomili-2

2

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Φουρνίζουμε και ψήνουμε στους 180 για μισή ώρα και στους 160 για άλλη μισή ώρα. Βγάζουμε περιμένουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

keik-me-xamomili-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: