Επηρεασμένη από μια φίλη μου που θέλει να περιορίσει τη ζάχαρη (και καλά κάνει βέβαια μεταξύ μας…) ετοίμασα ένα κέικ με πολύ λίγη ζάχαρη… Εμάς βέβαια μας φάνηκε εντελώς άγλυκο, αφού έβαλα μόνο 100 γρ ζάχαρη καστανή κρυσταλλική. Πήρε βέβαια και λίγη από τη γλύκα που έχουν τα δαμάσκηνα, αλλά εμάς δεν μας έφτασε. Στα υλικά σας γράφω 200 γρ ζάχαρη με όση ζάχαρη δηλαδή θα το φτιάξω … την επόμενη φορά. Αν εσείς το θέλετε λιγάκι άγλυκο να ξέρετε γίνεται και με 100 γραμμάρια ζάχαρη καστανή.

Είναι αρωματικό και η σάλτσα σοκολάτας απαραίτητη, μην την παραλείψετε …

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τη ζύμη

Ξεκινάμε χτυπώντας στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και μαζί τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ.

Cake-me-damaskina-kokkino-piperi-kai-kardamo-2

2

Ετοιμάζουμε τα στερεά υλικά

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα δαμάσκηνα, το ροζ πιπέρι και το κάρδαμο.

Ρίχνουμε τα στερεά υλικά στο προηγούμενο μείγμα και προσθέτουμε και το κονιάκ. Μόλις ενωθούν τα υλικά σταματάμε το μίξερ αμέσως.

Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα μας που έχουμε πρώτα βουτυρώσει και αλευρώσει.

3

Ψήνουμε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 1 ώρα ίσως και λίγο λιγότερο.

4

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σοκολάτας

Βάζουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι να βράσει και στη συνέχεια ρίχνουμε τη σοκολάτα αποσύροντας από τη φωτιά όμως. Αφήνουμε 2 λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα.

Σερβίρουμε το κέικ με σάλτσα σοκολάτας

Cake-me-damaskina-kokkino-piperi-kai-kardamo-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: