Ένα κέικ που θα συνοδεύσει τέλεια τον καφέ σας ή το τσάι σας. Χρησιμοποιήστε την μακρόστενη φόρμα, που λέει και η Εβίτα, γιατί εγώ χρησιμοποίησα (όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες) την κλασική και παιδεύτηκα λίγο με το ψήσιμο, ώσπου τελικά μου φαίνεται ότι το έψησα λίγο περισσότερο από αυτό που χρειαζόταν. Επίσης μην ξεχάσετε την καστανή ζάχαρη στο σκεύος, που επίσης ξέχασα. Χρησιμοποιεί το ελαιόλαδο αντί για το βούτυρο, αποφεύγοντας τα λιπαρά του – εγώ μείωσα λίγο την ποσότητα του ελαιόλαδου και το αντικατέστησα με σπορέλαιο (170 γρ ελαιόλαδο + 40 γρ σπορέλαιο) . Είναι, πράγματι, πολύ νόστιμο και μοσχοβολάει κανέλα. Τη συνταγή της ΕΒΙΤΑΣ  ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ που δοκίμασα τη βρήκα στο περιοδικό Γλυκές Ιστορίες.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ομογενοποιούμε τα υλικά

Χτυπάμε καλά στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ, με το σύρμα, τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν και την κανέλα. Προθερμάνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, σταματάμε το μίξερ.

Keik-elaioladou-me-damaskina-3

2

Βάζουμε τα δαμάσκηνα

Ενσωματώνουμε στο μείγμα τα δαμάσκηνα και τα αμύγδαλα, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.   Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και την πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη. Τη γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε το κέικ στο φούρνο για 35 λεπτά. Ελέγχουμε εάν είναι έτοιμο βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαίρι – θα πρέπει η λάμα του να βγαίνει καθαρή.

Keik-elaioladou-me-damaskina-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: