Κέικ με ελιές και φέτα
Πως λέμε ψωμοτύρι με ελιές? Ε, φανταστείτε το σε κέικ! Μια συνταγή που δοκίμασα από τον Στέλιο Παρλιάρο και τη βρήκα στο Περιοδικό Γλυκές Ιστορίες, τεύχος 20, σελίδα 72.
Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
Μαρία Πατσιά
1 |
Προθερμαίνουμε το φούρνο |
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Ζεσταίνουμε ελαφρώς το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί, χωρίς να το αφήσουμε να λιώσει τελείως. Κατόπιν, με τον αυγοδάρτη το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, ρίχνοντας ένα ένα τα αυγά. |
|
2 |
Αδειάζουμε το μίγμα |
Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ., που το έχουμε ακουμπήσει σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα ( ή σε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα ή σε ένα στρόγγυλο ταψί στις ίδιες διαστάσεις, βουτυρωμένα και αλευρωμένα). |