Τα κέικ στο σπίτι τα αγαπάμε … Λίγο το πρωί, λίγο το απόγευμα, πάντα χρειάζεται. Ο συνδυασμός κουβερτούρας με ιδική καρύδα αξεπέραστος! Ετοιμάστε τη βουτυρόκρεμα και αφήστε την στο ψυγείο να σφίξει. Θα στολίσετε το κέικ αλλά θα έχετε και έξτρα για το σερβίρισμα. Η σάλτσα σοκολάτας έχει κρέμα καρύδας, αλλά αν δεν έχετε χρησιμοποιήστε απλή κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά. Το γαρνίρετε είτε με φλούδες καρύδες αλλά και με καρύδα τριμμένη Alfa Katsifa.  Η σάλτσα σοκολάτας είναι αρκετή και για το σερβίρισμα πρέπει όμως να διατηρείται ζεστή .

Πριν ετοιμάσουμε το κέικ αφήνουμε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Cake-karudas-bouturokrema-sos-sokolatas-3

 

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε πρώτα τη βουτυρόκρεμα

Έχουμε αφήσει το βούτυρο και το τυρί κρέμα εκτός ψυγείου.

Ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός όλα τα υλικά της βουτυρόκρεμας μέχρι να έχουμε μία κρέμα ομοιογενή. Βάζουμε την κρέμα σε ειδικές σακούλες για να γαρνίρουμε στη συνέχεια και τοποθετούμε στο ψυγείο για να σφίξει, μέχρι να τη χρειαστούμε. Διατηρείτε στο ψυγείο.

2

Ετοιμάζουμε το μείγμα για το κέικ

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Προσθέτουμε στη συνέχεια τα αυγά ένα ένα. Χτυπάμε για 5 λεπτά το μείγμα. Ρίχνουμε και τις βανιλίνες.

Σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει όλα τα στερεά υλικά και τα κοσκινίζουμε, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν και την καρύδα .

Ρίχνουμε στο μείγμα του μίξερ εναλλάξ το γάλα καρύδας με τα στερεά υλικά σε 3 δόσεις μέχρι να τελειώσουν.

Cake-karudas-bouturokrema-sos-sokolatas-7

3

Ετοιμάζουμε τη φόρμα

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια αντικολλητική φόρμα του κέικ.

Ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.

4

Ψήνουμε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο σας (θα ελέγξετε με ένα μαχαίρι αν ψήθηκε στη 1 ώρα όχι νωρίτερα να ανοιγοκλείνετε το φούρνο).

Cake-karudas-bouturokrema-sos-sokolatas-5

5

Ετοιμάζουμε τη σος σοκολάτας

Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα. Λίγο πριν βράσει την αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα που έχουμε κόψει σε κομμάτια.

Αφήνουμε 1 λεπτό. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχουμε ένα μείγμα ομοιογενές.

6

Σερβίρουμε

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά.

Το τοποθετούμε σε μία πιατέλα και διακοσμούμε με τη βουτυρόκρεμα και τη σος σοκολάτας πριν σερβίρουμε. Το ίδιο κάνουμε και σε κάθε κομμάτι για επιπλέον γεύση !

 

Cake-karudas-bouturokrema-sos-sokolatas-4

 

 

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: