Απρόσμενη γεύση, έξω από τα συνηθισμένα. Είναι αρμυρό και ιδιαίτερα πικάντικο. Το αρμυρό του τυριού εξισορροπείται από την καστανή ζάχαρη που υπάρχει στην επιφάνεια (είναι σημαντική μην την παραλείψετε θα αλλάξει η γεύση). Ψήσιμο παραπάνω σε εμένα δεν χρειάστηκε. Επειδή τα καρύδια είναι χοντροκομμένα είναι αρκετά τριφτό. Υπέροχο και απρόσμενο δοκιμάστε το!
Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ και τη διάβασα στις Αλμυρές Ιστορίες, Τεύχος 2 – Οκτώβριος 2013 ένα τεύχος έξτρα στο Περιοδικό Γλυκές Ιστορίες.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
Μαρία Πατσιά

Διαδικασία
1

Προθερμάνουμε το φούρνο

Προθερμάνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρόγγυλη φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το φτερό, το τυρί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

2

Συνεχίζοντας το χτύπημα

Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το βούτυρο και τα αυγά ένα ένα. Μόλις ενωθούν τα υλικά, σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας με μια κουτάλα ή με μια μαρίζ. Στο τέλος ρίχνουμε τα καρύδια. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη καστανή. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 60 λεπτά.

Keik-me-karidia-kai-tiri-rokfor-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: