Όταν είναι τα κάστανα στην εποχή τους πάντοτε έχω μια σκέψη πώς να δημιουργήσω συνταγές με αυτό τον τόσο νόστιμο και θρεπτικό καρπό. Βέβαια έχουν το μπελά τους όποτε να σας πω την αλήθεια κοιτάξω τι δυνατότητες υπάρχουν με έτοιμα βρασμένα κάστανα… Τυχαία βρήκα στο σούπερ μάρκετ μέρες γιορτών ήταν μια συσκευασία με κάστανα γλασέ με επικάλυψη σοκολάτας. Αγόρασα τη συσκευασία και όση ώρα περίμενα στην σειρά μου για το ταμείο σκέφτηκα τη συνταγή που βλέπετε…

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τη ζύμη του κέικ

Αφήνουμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε το βούτυρο με τη άχνη στο μίξερ με το σύρμα τουλάχιστον 5 λεπτά. Προσθέτουμε μετά τα αυγά ένα τη φορά . Χτυπάμε το μείγμα για άλλα 5 λεπτά τουλάχιστον.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά

Προσθέτουμε τον πουρέ και χτυπάμε πάλι καλά με το μίξερ.

Cake-kastano-me-maron-glase-sokolatenia-2

2

Ετοιμάζουμε τα στερεά

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με τον καφέ . Ρίχνουμε εκεί τα κάστανα και τα ανακατεύουμε με μία κουτάλα τα υλικά μας.

3

Ενσωματώνουμε τώρα

Στο μείγμα του κέικ ρίχνουμε εναλλάξ την κρέμα γάλακτος με το αλεύρι σε δύο δόσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, χωρίς να παραχτυπήσουμε το μείγμα μας.

4

Ετοιμάζουμε τη φόρμα

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά τη φόρμα που θα ψήσουμε το κέικ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.

Cake-kastano-me-maron-glase-sokolatenia-3

5

Ψήνουμε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 1 ώρα και ελέγχουμε πριν το βγάλουμε αν ψήθηκε με ένα μαχαίρι (να βγαίνει καθαρό)

6

Ετοιμάζουμε το γλάσο

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για το γλάσο μέχρι να έχουμε ένα σχετικά πηχτό γλάσο (ανάλογα μπορεί να προσθέσουμε λίγο νερό λη ακόμα λίγη ζάχαρη άχνη)

Περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο αφού όμως το κέικ κρυώσει καλά.

Διακοσμούμε αν θέλουμε με έξτρα κάστανα γλασέ με επικάλυψη σοκολάτας

Cake-kastano-me-maron-glase-sokolatenia-4

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: