Μπορεί να σας τρομάζει η εικόνα της και να σκέφτεστε πόση ώρα θέλει να γίνει! Είναι όμως πανεύκολη και είναι μια εξαιρετική επιλογή για τα γενέθλια των παιδιών σας!

Το βιβλίο του Άκη Πετρετζίκη «piece of cake» (από όπου δοκίμασα και τη συνταγή) μου το έφερε… ο Αϊ Βασίλης!  Αποφάσισα ότι μάλλον θα ετοιμάσω όλες τις συνταγές του βιβλίου και από κάπου έπρεπε να ξεκινήσω… Το βρήκα ιδιαίτερα εντυπωσιακό και ίσως το ετοιμάσω για τα γενέθλια του γιού μου με κάποιες παραλλαγές βέβαια, οπότε χρήσιμο είναι να γίνει η βασική πρώτα συνταγή…

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Για το παντεσπάνι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C στον αέρα.

Βουτυροκακαώνουμε δύο στρογγυλές φόρμες 23 εκ. και στρώνουμε τη βάση της κάθε φόρμας με μπισκότα.

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το κακάο, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, και το αλάτι.

Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το νερό, το σπορέλαιο, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα.

Αφαιρούμε από το μίξερ και προσθέτουμε το νερό και τα κομμάτια σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε τις ζύμες μας σε φόρμες έτσι ώστε να καλυφθούν τα μπισκότα.

Ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά και αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν καλά.

Keik-me-krema-mpiskotou-kai-frosting-sokolatas-4

2

Για την  κρέμα μπισκότου

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με  την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μια αφράτη και λεία κρέμα και την αφήνουμε στην άκρη.

Keik-me-krema-mpiskotou-kai-frosting-sokolatas-3

3

Για το frosting σοκολάτας

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο στη δυνατή ταχύτητα να αφρατέψει.

Προσθέτουμε το κακάο και το εκχύλισμα βανίλιας.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το γάλα με τη ζάχαρη άχνη εναλλάξ σιγά σιγά.

Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια λεία και αφράτη κρέμα και την αφήνουμε στην άκρη.

Σύνθεση

Μεταφέρουμε το ένα παντεσπάνι, με τα μπισκότα προς τα κάτω, σε μία πιατέλα σερβιρίσματος και απλώνουμε την κρέμα μπισκότου.

Σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και το καλύπτουμε με το  frosting σοκολάτας.

«Καρφώνουμε» τα μπισκότα πάνω στο frosting σοκολάτας και διακοσμούμε με λευκή λιωμένη σοκολάτα.

Keik-me-krema-mpiskotou-kai-frosting-sokolatas-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: