Μοναδικό κέικ, τόσο στη γεύση όσο και στην διαδικασία παρασκευής του. Είναι ζουμερό, αρκετά γλυκό και αν το συνδυάσετε με μια σάλτσα και μια μπάλα παγωτό μπορεί να σταθεί άξια στη θέση του επιδόρπιου. Εγώ το έβαλα σε φόρμα διαμέτρου 22 εκατοστά και δεν χρησιμοποίησα μπεν μαρί , που συνήθως δεν με πολύ βολεύει, αλλά μια κατσαρολίτσα αντικολλητική, σε πολύ χαμηλή φωτιά και τραβώντας την συχνά από την εστία. Αν το ετοιμάσετε για τον απογευματινό σας καφέ με φιλές θα κερδίσει όλες τις εντυπώσεις!

Η φωτογράφιση έγινε στο εστιατόριο Ακαμάτρα , στη Λάρισα.

Η συνταγή που δοκίμασα είναι του  ΓΡΗΓΟΡΗ ΓΑΣΤΕΡΑΤΟΥ και τη διάβασα στο περιοδικό Γλυκές Ιστορίες.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Προθερμάνουμε το φούρνο

Προθερμάνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 20 εκ.. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ.

Λιώνουμε το βούτυρο, με τη λευκή σοκολάτα και τη ζάχαρη σε μπεν μαρί.

Αποσύρουμε τη σοκολάτα από το μπεν μαρί και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα. Στη συνέχεια ενσωματώνουμε λίγο λίγο το μείγμα αλευριού , μπέικιν και τη βανιλίνη.

Keik-me-leuki-sokolata-2

2

Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί

Σε ένα μπολάκι χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με το πιρούνι και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε πάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί, και το αδειάζουμε στη φόρμα.

Βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά, έως ότου το κέικ ροδίσει. Βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο. Αν βγει στεγνό είναι έτοιμο, Το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε με άχνη.

Keik-me-leuki-sokolata-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: