Ήθελα οπωσδήποτε να φτιάξω ένα κέικ με φιστικοβούτυρο. Προσωπικά δεν το αγαπώ το φιστικοβούτυρο αλλά ξέρω πως έχει αρκετούς φανατικούς  οπαδούς. Βέβαια είχαν μαζευτεί και κάποιες συσκευασίες στο ντουλάπι…

Τα μανταρίνια είναι στην εποχή τους και σκέφτηκα πως μάλλον είναι μια καλή ιδέα να προσθέσω πολτό από μανταρίνια )αφού τα βράσουμε) για να μειώσω την ένταση της γεύσης που έχει το φιστικοβούτυρο και γι αυτό δεν μου αρέσει.

Έχει λίγη ζάχαρη και φυσικά το γλάσο είναι προαιρετικό. Αν δεν το θέλετε και λίγη ζάχαρη άχνη είναι μια χαρά.

Είναι σπουδαίο κεκάκι και σας προτείνω οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε !

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Cake-mantarinia-fistikobouturo-3

 

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τα μανταρίνια

Βάζουμε τα μανταρίνια σε νερό να βράσουν για περίπου 15 λεπτά

Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.

Αλέθουμε στο μούλτι αφαιρώντας πριν τα σπόρια , αν έχουν.

Κρατάμε 250 γρ από τον πολτό για το κέικ μας.

Αφήνουμε στην άκρη τον πολτό.

2

Ετοιμάζουμε το κέικ

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε αρχικά τον πολτό με τη ζάχαρη με το μίξερ χειρός ή με το σύρμα αν θέλουμε.

Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Ρίχνουμε μαζί όλα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε τώρα με μια κουτάλα απαλά.

Cake-mantarinia-fistikobouturo-5

3

Ψήνουμε

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ.

Ρίχνουμε τη ζύμη μέσα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 45 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει για να γλασάρουμε (γιατί αν είναι ζεστό θα λιώσει το βούτυρου που έχει το γλάσο).

Cake-mantarinia-fistikobouturo-4

4

Ετοιμάζουμε το γλάσο βουτύρου

Ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός όλα τα υλικά που είναι σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να έχουμε ένα μείγμα ομοιογενές.

Αφήνουμε στην άκρη για να γλασάρουμε μετά το κέικ.

5

Ετοιμάζουμε το γλάσο

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με το χυμό μανταρινιού και το ξύσμα με ένα κουτάλι.

Μπορεί να χρειαστεί λίγο άχνη ή λίγο χυμό . Ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια πυκνότητα σαν το μέλι.

6

Γλασάρουμε

Τοποθετούμε στην επιφάνεια φρέσκα μανταρίνια και ρίχνουμε και το γλάσο με την άχνη που ετοιμάσαμε.

Απολαμβάνουμε με ζεστό καφεδάκι!

Cake-mantarinia-fistikobouturo-6

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: