Αρκετές φορές για τις βασικές συνταγές συμβουλεύομαι τα βιβλία της Χρύσας Παραδείση που έχω . Έχω μια έκδοση που είχε κυκλοφορήσει με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ με υπέροχα χαρακτικά της Ήρας Σπαγαδώρου μέσα στα βιβλία. Από εκεί είναι και αυτή η απλή συνταγή μόνο που την τροποποίησα ελάχιστό γιατί δεν μπορείς κιόλας…

Χρησιμοποιήστε εκχύλισμα πραγματικής βανίλιας για υπέροχο άρωμα! Ετοιμάστε το σχεδόν κάθε εβδομάδα και αποφύγετε τα έτοιμα αγνώστου προελεύσεως….

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τη ζύμη

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά να αφρατέψουν.  Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε το βούτυρο  και τις βανίλιες και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

Ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι με την κρέμα γάλακτος μέχρι να ολοκληρώσουμε τα υλικά μας, ενώ δουλεύει το μίξερ.

Cake-mono-vanilia

2

Ψήνουμε

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ και ρίχνουμε εκεί τη ζύμη μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου.

Ξεφορμάρουμε και μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη αχνή.

Cake-mono-vanilia

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: