Ξέρετε τώρα πως προκύπτουν οι συνταγές στο σπίτι  και ειδικά τα κέικ… Συνήθως από τα υλικά που έχεις στο ψυγείο και ένα δύο που θα προσθέσεις για να βγει ο συνδυασμός που σκέφτηκες…

Κολοκύθα έτοιμη στον ατμό θα βρείτε σε συσκευασία στα σούπερ μάρκετ αλλά αν θέλετε μπορείτε να βράσετε δικιά σας κολοκύθα.

Η συσκευασία από τα  μύρτιλα ήταν 125 γραμμάρια και έβαλα τα 80 στο κέικ εγώ, τα υπόλοιπα για τη διακόσμηση. Αν δεν έχετε ξύσμα από περγαμόντο ταιριάζει και το πορτοκάλι και το λεμόνι.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Cake-murtila-kolokutha-6

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τη ζύμη του κέικ

Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη  μέχρι να φουσκώσουν καλά.

Στο μούλτι αλέθουμε την κολοκύθα που είναι βρασμένη στον ατμό μαζί με το γιαούρτι.

Προσθέτουμε την κολοκύθα στο μείγμα με τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας και τη βανίλια.

Χτυπάμε το μείγμα καλά.

Προσθέτουμε και το λάδι.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τα μύρτιλα (όχι όλα κρατάμε λίγα), την κουβερτούρα και το ξύσμα,

Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι στο προηγούμενο και ανακατεύουμε με μια κουτάλα απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί χωρίς να χάσει τον όγκο του.

Cake-murtila-kolokutha-4

2

Ψήνουμε

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά τη φόρμα που θα ψήσουμε το κέικ μας.

Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε αυτή.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνου στους  175 βαθμούς στον αέρα για 1 ώρα και θα βγάλετε το κέικ αφού πρώτα ελέγξετε αν ψήθηκε.

Cake-murtila-kolokutha-5

3

Ετοιμάζουμε το γλάσο για την επικάλυψη

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με το νερό και το ξύσμα μέχρι να αποκτήσουμε την απαιτούμενη ρευστότητα στο γλάσο μας.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τη μαρμελάδα και τη ζεσταίνουμε στα μικροκύματα για να αποκτήσει ρευστότητα.

Γαρνίρουμε το κέικ μας με τα δύο είδη γλάσου και φρέσκα μύρτιλα.

Cake-murtila-kolokutha-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: