Υπέροχο κέικ, το δοκίμασαν και οι φίλες μου και ξετρελάθηκαν! Είναι ένα κέικ που φροντίζει και για την υγεία μας , μιας και δεν έχει ούτε βούτυρο, άλλα ούτε και αυγά, οπότε αποτελεί ιδανική επιλογή για το γραφείο ή το σχολείο. Είναι νόστιμο και διατηρείται ζουμερό!

Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ  και τη διάβασα στο περιοδικό Γλυκές Αλχημείες

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ανακατεύουμε τα υλικά μας

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το ταχίνι μαζί με το χυμό πορτοκαλιού και την άχνη ζάχαρη. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστεί ένας χυλός και προσθέτουμε το αλάτι, το ξύσμα, τα δαμάσκηνα και την κουβερτούρα ή τις σταγόνες σοκολάτας.

Keik-nistisimo-me-taxini-sokolata-kai-damaskina-2

2

Προθερμαίνουμε το φούρνο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180◦C. Λαδώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 24 εκ. Ανακατεύουμε το σουσάμι με τη ζάχαρη και πασπαλίζουμε όλη τη λαδωμένη επιφάνεια της φόρμας.  Αδειάζουμε στη φόρμα το μείγμα του κέικ και ψήνουμε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Έπειτα χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170◦C και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί καλά, βυθίζοντας στο κέντρο ένα μαχαίρι· θα πρέπει να βγαίνει καθαρό, χωρίς υπολείμματα νωπής ζύμης, αλλιώς ψήνουμε για λίγο ακόμα. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη.

Keik-nistisimo-me-taxini-sokolata-kai-damaskina-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: