Υπέροχη και ξεχωριστή γεύση! Ένας εκρηκτικός συνδυασμός γεύσεων μέσα σε ένα κέικ. Το πέστο και η παρμεζάνα δίνουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Αν δεν έχετε κουκουνάρι , όπως δεν είχα και εγώ, μην ανησυχείτε χρησιμοποιήστε αμύγδαλο λευκό 30 γραμμάρια φυσικά , όπως λέει η συνταγή. Ή αν έχετε μια σκληρή γραβιέρα μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε, αντί της παρμεζάνας, πάλι νόστιμο θα γίνει… Μια υπέροχη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου. Καλέστε φίλους στο σπίτι και ετοιμάστε αυτό το ξεχωριστό κέικ, θα το εκτιμήσουν , πιστέψτε με…
Τη συνταγή βρήκα στο περιοδικό Γλυκές Ιστορίες, Τεύχος 24.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
Μαρία Πατσιά

Διαδικασία
1

Προθερμαίνουμε το φούρνο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια μακρόστενη φόρμα του κέικ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη το μαλακό βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και τα αυγά, μέχρι να αναμειχθούν καλά.

2

Ανακατεύουμε καλά το μείγμα

Σε ένα άλλο ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα του βουτύρου. Ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε προσθέτοντας σταδιακά την κρέμα γάλακτος, τη σάλτσα πέστο, την παρμεζάνα, τα ντοματίνια και τα κουκουνάρια. Σταματάμε το ανακάτεμα μόλις το μείγμα γίνει ομοιογενές. Το αδειάζουμε στη φόρμα και το ψήνουμε για 50 λεπτά. Ελέγχουμε αν ψήθηκε με τη βοήθεια ενός μαχαιριού, αλλιώς ψήνουμε λίγο ακόμα .

Keik-me-ntomatinia-kai-pesto-vasilikou-1

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: