Το πρωί βολεύει πάντα ένα αλμυρό κέικ για να απολαύσουμε στο πρωινό μας και πάντα προσπαθώ να σκεφτώ εύκολες συνταγές για ένα γρήγορο και νόστιμο κέικ.

Οι πιπεριές Φλωρίνης έχουν ένα υπέροχο ζεστό κόκκινο χρώμα και σκέφτηκα να είναι η βάση μου για ένα αλμυρό κέικ. Πρόσθεσα και γραβιέρα για να γίνει πιο θρεπτικό για το γιο μου.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τις πιπεριές

Αλέθουμε τις πιπεριές Φλωρίνης στο μούλτι μέχρι να γίνουνε πολτός.

Keik-piperia-florinhs-grabiera-2

2

Ετοιμάζουμε τη ζύμη

Χτυπάμε τα αυγά στον κάδο του μίξερ για 5-10 λεπτά. Προσθέτουμε το σπορέλαιο και τον πολτό από τις πιπεριές και συνεχίζουμε το χτύπημα.

3

Ετοιμάζουμε τα στερεά υλικά

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τη γραβιέρα, την κάπαρη, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.

4

Τελειώνουμε τη ζύμη μας

Ρίχνουμε τα στερεά υλικά στο προηγούμενο μείγμα και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα. Τοποθετούμε τη ζύμη σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα.

Keik-piperia-florinhs-grabiera-2

5

Ψήνουμε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: