Το κέικ αυτό προέκυψε μια εποχή που μια φίλη μου ζητούσε συνεχώς μαρμελάδες χωρίς ζάχαρη. Τότε αντί  για ζάχαρη συνήθως πρόσθετα αποξηραμένα σύκα… Έτσι προέκυψε και αυτό το κέικ… Έχω να σας πω ότι είναι υπέροχο!!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Cake-me-polto-sukou-portokaliou-2

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τα σύκα

Αλέθουμε στο μούλτι τα σύκα μαζί με το νερό, θα δημιουργηθεί ένας πολτός.

2

Ετοιμάζουμε τη ζύμη

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με το βούτυρο. Προσθέτουμε όλη τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε και τον πολτό με τα σύκα.

Cake-me-polto-sukou-portokaliou-4

3

Στερεά υλικά

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με τις σταγόνες κουβερτούρας.

4

Ολοκληρώνουμε τη ζύμη

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε εναλλάξ την κρέμα γάλακτος με τα στερεά υλικά. Ρίχνουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα του κέικ.

 

5

Ψήνουμε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.

 

Γλασάρουμε με ένα γλάσο που θα ετοιμάσουμε με ζάχαρη άχνη και ελάχιστο νερό….

Cake-me-polto-sukou-portokaliou-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: