Το κέικ αυτό ξεκίνησε σαν σκέψη όταν χαζεύοντας τα ράφια στο σούπερ μάρκετ πήρε το μάτι μου μια συσκευασία με πολτό καπνιστής πράσινης πιπεριάς… Το κόστος, βέβαια, του κέικ θα έφτανε στα ύψη χρησιμοποιώντας το προϊόν οπότε σκέφτηκα να ψήσω εγώ τις πιπεριές… Η συνέχεια παρακάτω….

 

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ξεκινάμε πρώτα από τις πιπεριές

Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, πάνω σε αλουμινόχαρτο (για να γλιτώσουμε το πλύσιμο μετά…) και τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο (250 βαθμούς στον αέρα) για 15 με 20 λεπτά περίπου, μέχρι να δούμε να φαίνονται σαν καμένες, ώστε να πάρουν λίγο καπνιστό άρωμα.

Εναλλακτικά, αν διαθέτετε φωτιά μπορείτε να τις καψαλίσετε εκεί κρατώντας τες με ένα πιρούνι.

Keik-me-prasines-piperies-kai-graviera-3

Μόλις λίγο κρυώσουν τις καθαρίζουμε από τα κοτσάνια τους αλλά και τα σπόρια τους. Τις λιώνουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι ή και στο μούλτι αν θέλετε. Τις αφήνουμε στην άκρη.

2

Ετοιμάζουμε το μείγμα του κέικ

Σε ένα μεγάλο μπολ με το μίξερ χειρός χτυπάμε καλά τα αυγά μας να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και τον πολτό από τις πιπεριές συνεχίζοντας το χτύπημα (μαζί με 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι).

3

Ολοκληρώνουμε τη ζύμη και ετοιμάζουμε τη φόρμα μας

Τέλος προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα και ανακατεύουμε ένα λεπτό ακόμα.

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε το εσωτερικό μιας αντικολλητικής φόρμας για κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.

4

Ψήνουμε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 50 λεπτά περίπου (ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω).

Keik-me-prasines-piperies-kai-graviera-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: