Διάβασα την εισαγωγή που κάνει ο Στέλιος Παρλιάρος γι΄αυτό το κέικ στο περιοδικό του και μου φάνηκε μια ενδιαφέρουσα πρόταση για τον καφέ μας. Κοίταξα στο ντουλάπι μου, γλυκό κρασί Vinsanto δεν είχα, αλλά είχα ένα μπουκάλι γλυκό Σαμιώτικο κρασί όποτε το χρησιμοποίησα αντί για το Vinsanto που λέει η συνταγή. Έχει και το σιμιγδάλι μέσα στα συστατικά που δε θυμάμαι άλλο κέικ να ετοιμάζω με αυτό. Ε, πολύ θέλει να δοκιμάσεις τη συνταγή? Τη συνταγή διάβασα στο περιοδικό Γλυκές Αλχημείες.

Εγώ το έψησα λίγα λεπτά παραπάνω και την επόμενη φορά σκέφτομαι να το ετοιμάσω με μαυροδάφνη. Η σαντιγί του πάει πολύ!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ανακατεύουμε τα υλικά μας

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και τα χοντροκομμένα καρύδια.

Keik-simigdali-karudia-kai-gluko-krasi-2

2

Ρίχνουμε το κρασί

Στο μίξερ χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε τα 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Ρίχνουμε εναλλάξ το μείγμα του αλευριού και το κρασί, ανακατεύοντας ελαφρώς και για λίγο ώστε το μείγμα να μη χάσει τον όγκο του. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη  φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση χωρητικότητας 2 λίτρων και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαίρι και αν βγει με υπολείμματα από υγρή ζύμη ψήνουμε λίγο παραπάνω. Το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στη φόρμα και ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε με την άγλυκη σαντιγί.

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: