Είχα κρατήσει ξύσμα όταν ετοίμασα τα περγαμόντο για να κάνω γλυκό. Σκέφτηκα να ετοιμάσω ένα κέικ με το μοναδικό άρωμά του. Πρόσθεσα και ράσμπερις που του πάνε πολύ αλλά και σοκολάτα.

Το γλάσο ετοιμάστε το με ζάχαρη άχνη, νεράκι και επιπλέον ξύσμα περγαμόντο. Θα το κάνετε όσο ρευστό θέλετε και το γλασάρετε αφού κρυώσει το κέικ.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τη ζύμη

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 2-3 λεπτά.

2

Στερεά υλικά

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο , το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα και προσθέτουμε τα ρασμπεριζ.

Ανακατεύουμε με μια κουτάλα.

Cake-sokolatas-rasberries-pergamnoto-3

3

Ολοκληρώνουμε τη ζύμη

Ρίχνουμε τα στερεά στο προηγούμενο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα.

4

Ψήνουμε

Βουτυρώνουμε τη φόρμα και την καλύπτουμε με σκόνη κακάο. Ρίχνουμε μέσα στη φόρμα το μείγμα που ετοιμάσαμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά. Πριν το βγάλουμε από το φούρνο, ελέγχουμε αν έχει ψηθεί.

5

Γαρνίρουμε

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά και γαρνίρουμε με το γλάσο που ετοιμάσαμε (ζάχαρη άχνη, νερό, ξύσμα περγαμόντο).

Cake-sokolatas-rasberries-pergamnoto-4

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: