Από τα ωραιότερα και πιο συγκλονιστικά σοκολατένια γλυκά με πλούσια γεύση κάστανου! Είναι εύκολο , γίνεται λίγο… δυστυχώς ( να το έχετε αυτό στο νου αν περιμένετε πολύ κόσμο, για 6 άτομα νομίζω είναι … ανάλογα τις μερίδες βέβαια..). Εγώ έβαλα σοκολάτα με 65% κακάο και έβαλα και 2 κουταλάκια του γλυκό κακάο κοσκινισμένο μέσα στο μείγμα. Επίσης αντί για αλεύρι στο ταψί έβαλα πάλι κακάο.

Η συνταγή που δοκίμασα είναι του  ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ και τη διάβασα στο Περιοδικό Γλυκές Αλχημείες, τεύχος 30.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την άχνη ζάχαρη ώστε να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το βούτυρο και τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στο τέλος προσθέτουμε τον πουρέ κάστανου.

2

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκατοστά και μέσα σε αυτό αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Σερβίρουμε με άγλυκη σαντιγί.

Keik-sokolatas-ugro-me-poure-kastano-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: