Το φτιάχνω χρόνια πολλά αυτό το κέικ της Βέφας Αλεξιάδου και πάντοτε βάζω περισσότερο ξύσμα πορτοκάλι ενώ αντικαθιστώ το λικέρ με φρεσκοστυμένο χυμό πορτοκαλιού.

Δε βάζω σόδα αλλά μπέικιν και λίγο αλάτι. Επίσης, η αρχική συνταγή της κας Βέφας Αλεξιάδου γράψει μαργαρίνη , εγώ σας έγραψα στα υλικά βούτυρο αγελάδος γιατί δεν χρησιμοποιώ ποτέ μαργαρίνες και επίσης χτυπάει στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί, εγώ σας γράφω μια άλλη πορεία εκτέλεσης.  Καλή επιτυχία!

Τη συνταγή που δοκίμασα τη διάβασα στο περιοδικό Οι 20 καλύτερες συνταγές για σοκολάτα, σελίδα 16.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Χτυπάτε με το μίξερ τα υλικά μας

Χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν καλά.

Προσθέτετε τα αυγά ένα ένα.

Σε ένα μπολ έχετε από πριν ανακατέψει το αλεύρι , το κακάο τη σόδα και το ξύσμα.

Προσθέτετε στο μείγμα με τα αυγά εναλλάξ μία φορά το αλεύρι μία φορά το λικέρ ώσπου να τελειώσετε .

Keik-sokolatenio-me-aroma-portokaliou-3

2

Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα

Σε μια φόρμα που έχετε αλευρώσει και βουτυρώσει ρίχνετε το μείγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου στους 175 βαθμούς. Το βγάζετε αφού πρώτα ελέγξετε αν ψήθηκε με ένα μαχαίρι.

Μόλις κρυώσει το κέικ καλά ρίχνετε από πάνω τη λιωμένη λευκή σοκολάτα.

Keik-sokolatenio-me-aroma-portokaliou-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: