Νόστιμο και εξαιρετικά αρωματικό αυτό το κέικ! Διαλέξτε ένα καλό κρασί και θα έχετε ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Πριν το βγάλετε από το φούρνο ελέγξτε αν έχει ψηθεί. Δοκιμάστε το και θα δείτε πόσο όμορφα ταιριάζει η σοκολάτα με το κρασί!

Η συνταγή που δοκίμασα είναι της  ΠΟΠΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΟΥ  και τη διάβασα στο περιοδικό Γλυκές Αλχημείες.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Κοσκινίζουμε το αλεύρι

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό τη ζάχαρη με το βούτυρο και, όταν αφρατέψουν, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το κακάο και τα ρίχνουμε στο μείγμα του βουτύρου εναλλάξ με το κρασί.

2

Αδειάζουμε τη ζύμη στη φόρμα

Αδειάζουμε τη ζύμη σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40-45 λεπτά.  Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το κέικ βυθίζοντας στο κέντρο του ένα λεπτό μαχαίρι- θα πρέπει να βγαίνει λεπτό αλλιώς ψήνουμε και άλλο. Μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο, περιμένουμε 10 λεπτά πριν το ξεφορμάρουμε. Έπειτα το αφήνουμε να κρυώσει, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Keik-sokolatenio-me-krasi-kokkino-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: