Ένα κέικ γεμάτο αρώματα, γεύση αλλά και χρώμα ! Το γλασάρουμε με λευκή σοκολάτα την οποία τη χρωμάτισα κιόλας, για λίγο έξτρα χρωματική αντίθεση. Χρησιμοποίησα για το στολισμό και ζαχαρωμένες βιολέτες που είχα από μια επίσκεψη στην Αθήνα…

Το παντζάρι είναι βρασμένο στο ατμό (θα το βρείτε και έτοιμο) και χρησιμοποιούμε τον πολτό του αφού το αλέσουμε πρώτα.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τα σύκα

Τοποθετούμε τα σύκα σε ένα μπολ και τα μουλιάζουμε με 2-3 κουταλιές της σούπας κονιάκ.

2

Ετοιμάζουμε τη ζύμη

Στο μίξερ χειρός χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Ρίχνουμε το βούτυρο, πολτό των παντζαριών, το ανθόμελο, το κάρδαμο και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Cake-sokolatenio-pantzari-suka-2

3

Ετοιμάζουμε τα στερεά

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο και τα σύκα που έχουμε στραγγίσει από το κονιάκ.

Ανακατεύουμε καλά με μία κουτάλα. Ενσωματώνουμε το μείγμα αυτό στο προηγούμενο μείγμα

4

Ψήνουμε

Βουτυρώνουμε τη φόρμα μας και την πασπαλίζουμε με κακάο. Ρίχνουμε μέσα τη ζύμη που ετοιμάσαμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά, ελέγχοντας πάντα αν έχει ψηθεί. Αφήνουμε να κρυώσει.

5

Ετοιμάζουμε τη σοκολάτα

Λιώνουμε με προσοχή τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Χρωματίζουμε ένα μέρος της λιωμένης σοκολάτας προσθέτοντας λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Γαρνίρουμε το κέικ με τη σοκολάτα και στολίζουμε με ζαχαρωμένα λουλούδια.

Cake-sokolatenio-pantzari-suka-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: