Πρόκειται για μια σούπερ δόση σοκολάτας! Εγώ δυστυχώς δεν είχα φουντούκια και αντικατέστησα την ποσότητα με άλλους ξηρούς καρπούς! Την επόμενη φορά αντί για πραλίνα θα ετοιμάσω μια γκανάς σοκολάτας γιατί νομίζω η έτοιμη πραλίνα που εγώ χρησιμοποίησα μάλλον καλύπτει τη νοστιμιά που κέικ και είναι κρίμα , αν όμως εσείς έχετε σπιτική θα είναι μια χαρά.

Τη συνταγή τη βρήκα τυχαία ψάχνοντας ένα άλλο κέικ να φτιάξω στο φάκελο με τα .. κέικ. Στάθηκα και τη διάβασα και με έπιασε η περιέργεια κυρίως εξαιτίας του ονόματός του.. άκου 180! Τελικά το ετοίμασα και πρέπει να σας πως ότι είναι εξαιρετικό και σούπερ σοκολατένιο… Την άλλη φορά από πάνω θα φτιάξω μια κλασική ganache… Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Λιώνουμε στα μικροκύματα τη σοκολάτα

Λιώνουμε στα μικροκύματα τη σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αυγά. Αλέθουμε τα μπισκότα με τα φουντούκια στο μπλέντερ. Αναμιγνύουμε το μείγμα των αυγών με τα τριμμένα φουντούκια και μπισκότα και τέλος ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας.

2

Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε μια φόρμα

Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ στη φόρμα. Ψήνουμε στους 180ο βαθμούς για 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Διακοσμούμε προαιρετικά με πραλίνα και πέρλες σοκολάτας.

Keik-sokolatenio-twn-180-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: