Η αλήθεια είναι ότι είναι αρκετά άγλυκο το κέικ οπότε με την έντονη γλύκα που έχει η καραμελένια βουτυρόκρεμα στην επικάλυψη το σύνολο ισορροπεί.

Αν δεν θέλετε καθόλου ζάχαρη μπορείτε να παραλείψετε την επικάλυψη. Έχεις κάποια υγρασία και θα έλεγα ότι είναι ένα υγρό κέικ…

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε την πούλπα αποξηραμένων φρούτων

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε περίπου 300 γρ αποξηραμένα φρούτα και τα μουλιάζουμε σε νερό που ίσα να τα σκεπάζει  για 1-2 ώρες.

Αλέθουμε τα φρούτα στο μούλτι προσθέτοντας τόσο νερό ώστε να μπορεί το μούλτι να τα αλέσει. Κρατάμε από αυτόν τον πολτό 300 γρ.

2

Ετοιμάζουμε το κέικ

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά για 5 λεπτά, να αφρατέψουν καλά. Προσθέτουμε την πούλπα από τα αποξηραμένα σύκα και το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα.

cake-sukou-xwris-bouturokrema-3

3

Στερεά υλικά

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και τις σταφίδες. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας για μισό λεπτό με το μίξερ.

4

Ψήνουμε

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

5

Ετοιμάζουμε την επικάλυψη καραμέλας

Χτυπάμε στο μίξερ την καραμέλα γάλακτος με το μαλακό βούτυρο. Τοποθετούμε το μείγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής. Στολίζουμε το κέικ με το μείγμα της καραμέλας.

Γαρνίρουμε με σκόνη κακάο ή φλούδες σοκολάτας.

cake-sukou-xwris-bouturokrema-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: