Διαλέξτε έναν καλής ποιότητας λευκό ταραμά για αυτό το ιδιαίτερο κέικ ! Εγώ έβαλα και λίγο παραπάνω ταραμά μέσα στο γάλα που γράφει η συνταγή… Έψησα περίπου 45 λεπτά και πρόσθεσα και κόκκινο πιπέρι που νομίζω πάει με τον ταραμά. Τυράκι είχα μια γραβιέρα από την Ελασσόνα, αυτή χρησιμοποίησα αντί για το κασέρι που γράφει η κα. Νικολάου. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!
Η συνταγή που δοκίμασα είναι της ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ και τη διάβασα στο περιοδικό ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ, τεύχος 83.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε σε ένα μπολ τον ταραμά μαζί με το γάλα και τον διαλύουμε με ένα πιρούνι. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και μόλις αφρατέψουν, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γάλα με τον ταραμά. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το σιμιγδάλι, το τυρί, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί 20-22 εκατοστά και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε την πίτα κέικ για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αποσύρουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε κομμάτια.

Keik-me-tarama-kai-fresko-kremmudi-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: