Η συνταγή είναι της πολυγραφότατης  Joanna Farrow και τη βρήκα στη σειρά βιβλίων «all colour cookbook» και συγκεκριμένα στο βιβλίο  «200 easy cakes and bakes».

Να σας πω την αλήθεια τώρα που κάθισα με προσοχή να διαβάσω και να τη γράψω τη συνταγή πρόσεξα ότι τα αποξηραμένα φρούτα δεν τα μουλιάζουμε μέσα στο τσάι!!! Εγώ, όσες φορές το έκανα, μούλιαζα τα φρούτα πρώτα μέσα στα φακελάκια του τσαγιού όποτε τα φρούτα παίρνουν όλα τα αρώματα και σου τα προσφέρουν όταν απολαμβάνεις το κέικ. Βέβαια, πάντοτε το κέικ αυτό, μου αργεί πολύ να ψηθεί, οπότε αφού παιδεύτηκα να το ψήσω αρκετές φορές,( έψηνα για πολλή ώρα) αποφάσισα να το κάνω κεκάκια που θέλει μόνον μισή ωρίτσα ψήσιμο!!!  Η συνταγή στην εκτέλεση θα δείτε γράφει αρκετή ώρα ψήσιμο  αλλά εδώ σας προτείνω ψήσιμο σε ατομικά κεκάκια μόνο μισή ωρίτσα περίπου. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε και επιλέξτε εσείς αν θα μουλιάσετε ή όχι τα φρούτα….

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Φτιάχνουμε το μείγμα

Βάζουμε τα φακελάκια τσαγιού στο μετρημένο βραστό νερό και τα αφήνουμε ένα 10λεπτο.

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, τα καρύδια και τα αποξηραμένα φρούτα. Αποσύρουμε τα φακελάκια τσαγιού και στο ζεστό νερό λιώνουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε στα στερεά υλικά το υγρό μείγμα, το οποίο αφήνουμε πρώτα να κρυώσει. Ανακατεύουμε και τέλος ρίχνουμε και το αυγό, το οποίο έχουμε πρώτα χτυπήσει. Ρίχνουμε το μείγμα σε βούτυρο – αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά στους 160 βαθμούς.

Keik-tsagiou-me-xera-frouta-2 Keik-tsagiou-me-xera-frouta-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: