Ένα ζουμερό κέικ όπως ακριβώς το λέει και το όνομά του. Εγώ κρασί Μαρσάλα δεν είχα γι’ αυτό έβαλα ένα λικέρ πορτοκάλι της μαμάς. Το έχω όμως ξαναφτιάξει και αντί για λικέρ είχα φτιάξει ένα αρωματικό τσάι και το χρησιμοποίησα αντί για το κρασί . Διατηρείται υγρό αρκετά γι’ αυτό προσοχή μην το σκεπάσετε αμέσως γιατί θα νοτίσει υπερβολικά. Είναι ότι πρέπει για ένα απογευματινό καφεδάκι αλλά και για ένα πάρτι.

Η συνταγή που δοκίμασα είναι της JOANNA FARROW και τη διάβασα στο βιβλίο ΚΕΙΚ, εκδόσεις Τερζόπουλος.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Βουτυρώνετε τη φόρμα

Βουτυρώνετε μια τετράγωνη φόρμα 18 εκατοστά ή μια στρόγγυλη 20 εκατοστά Μουλιάζετε τις σταφίδες με το κρασί σε μπολ για 30 λεπτά.

Χτυπάτε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτετε τη ρικότα, τη βανίλια, τους κρόκους, τις σταφίδες μαζί με όσο κρασί δεν απορροφήσανε και ανακατεύετε. Σε ξεχωριστό, καθαρό μπολ, χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα.

2

Κοσκινίζετε το αλεύρι και το μπέικιν

Αναμειγνύετε το ¼ της μαρέγκας στο μείγμα για να το αφρατέψετε και προσθέτετε και την υπόλοιπη μαρέγκα.

Κοσκινίζετε το αλεύρι και το μπέικιν στο μπολ και ανακατεύετε ώστε να αναμειχθούν καλά. Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα ισιώνοντας την επιφάνεια. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά ή ώσπου το κέικ να σταθεροποιηθεί. Το μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσει. Το σερβίρετε πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη.

Keik-me-turi-rikota-kai-stafides-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: