Ένα απλό καθημερινό κέικ που ξεφεύγει λίγο από το συνηθισμένο με την προσθήκη του φρέσκου φρούτου στην επιφάνειά του. Αντί για βερίκοκα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και δαμάσκηνα. Εγώ δεν έβαλα ένα φλιτζάνι τρούφα που λέει η συνταγή, γιατί μου φάνηκε πολύ, αλλά μισό , δηλαδή ένα σακουλάκι (που παίρνουμε από το σούπερ μάρκετ). Σε ότι αφορά το ψήσιμο, ίσως να το έβαλα σε λίγο μικρότερο μέγεθος ταψιού από αυτό που λέει η συνταγή, αλλά το έψησα περισσότερο από μία ώρα , σε κάθε περίπτωση θα το δοκιμάσετε πριν το βγάλετε, σκέφτομαι την επόμενη φορά να το δοκιμάσω και σε μικρότερα κεκάκια που θα χρειαστούν και πολύ λιγότερο ψήσιμο.

Η συνταγή που δοκίμασα είναι της  ΒΑΣΙΑΣ  ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ και τη βρήκα  στο βιβλίο «Οι τέσσερις εποχές στην Ελληνική Κουζίνα από τη Βάσια Χριστοφόρου».

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

 

Διαδικασία
1

Χτυπάτε στο μίξερ τα υλικά

Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει ένα μείγμα αφράτο. Προσθέτετε τα αυγά ένα ένα, συνεχίζετε το χτύπημα και ρίχνετε την τρούφα. Προσθέτετε εναλλάξ το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν και το γάλα.

Καθαρίζετε τα βερίκοκα, τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε τα κουκούτσια.

Keik-me-verikoka-kai-troufa-sokolatas-2

2

Ψήνετε το κέικ

Αλείφετε με βούτυρο μια στρογγυλή φόρμα του κέικ 24 εκατοστά, στρώνετε το μείγμα και τοποθετείτε τα βερίκοκα.

Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει, το ξεφορμάρετε και το βάζετε σε πιατέλα. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Keik-me-verikoka-kai-troufa-sokolatas-4

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: