Δεν ξέρω αν κατάφερε να μείνει στον πάγκο της κουζίνας μας 24 ώρες… Υπέροχο κέικ, αφρός . Ο συνδυασμός βύσσινο, βανίλια και το άρωμα του βουτύρου είναι τέλειος. Αν έχετε 26 εκ. φόρμα (όπως είχα εγώ ) δε χάλασε και ο κόσμος. Ζάχαρη άχνη (όπως βλέπετε) δεν έβαλα από πάνω γιατί προτίμησα να απολαμβάνω την εικόνα των βύσσινων… Το γιαούρτι, του δίνει μια ελαφριά ξινούτσικη γεύση, η οποία ενισχύεται και από τα βύσσινα , βάλτε μιας καλής ποιότητας βούτυρο αγελάδος και σας υπόσχομαι πως θα μοσχοβολήσει το σπίτι σας.!

Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΓΡΗΓΟΡΗ  ΓΑΣΤΕΡΑΤΟΥ και τη διάβασα στο περιοδικό Γλυκές Ιστορίες στο τεύχος 39.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

 

Διαδικασία
1

Προθερμαίνουμε το φούρνο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μια φόρμα διαμέτρου 25 εκ. Καλύπτουμε τον πάτο με αντικολλητικό χαρτί και ξαναβουτυρώνουμε.

Στραγγίζουμε τα βύσσινα από το χυμός τους και κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και τη βανιλίνη

2

Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη ώστε να αφρατέψουν και , χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Χαμηλώνουμε στο ελάχιστο την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ στο μίγμα τα κοσκινισμένα υλικά και το γιαούρτι. Μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα σταματάμε το μίξερ.

3

Ρίχνουμε τα βύσσινα μέσα στη φόρμα

Ρίχνουμε τα βύσσινα μέσα στη φόρμα ώστε να καλυφθεί ο πάτος της και από πάνω αδειάζουμε το μίγμα του κέικ. Το ψήνουμε για περίπου 60 λεπτά, να ροδίσει η επιφάνειά του. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα . Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη .

Keik-me-bissina-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: