Κέικ με ξερά σύκα και κρόκου Κοζάνης.
Ένα νόστιμο, καθημερινό κέικ για όλη την οικογένεια. Σου επιτρέπει κάθε φορά να το δίνεις διαφορετικό άρωμα επιλέγοντας διαφορετική γεύση στο τσάι που θα αφήσεις τα σύκα να μουσκέψουν. Εγώ, αυτή τη φορά χρησιμοποίησα τσάι με γεύση φρούτων του δάσους και είχε ένα εκπληκτικό άρωμα όλο το κέικ. Τα παιδιά είναι ένας τρόπος να φάνε τα σύκα που συνήθως δεν το κάνουν… τους ξεγελάς και λίγο με τις ψηφίδες σοκολάτας. Η δόση είναι μικρή , τελειώνει γρήγορα και σου επιτρέπει γρήγορα να φτιάξεις και το επόμενο…. Η συνταγή που δοκίμασα είναι της ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ και την είδα όταν παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Ένα τραπέζι Ελλάδα».
Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
1 |
Βάζω σε ένα μπολ τα ξερά σύκα |
Βάζω σε ένα μπολ τα ξερά σύκα με 2 φλιτζάνια καυτό νερό και τα φακελάκια με το ρόφημα του κρόκου και τα αφήνω να μουσκέψουν για 20 λεπτά. |
|
2 |
Χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη |
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Προσθέτω τη μαργαρίνη, συνεχίζω το χτύπημα για 2 λεπτό χαμηλώνω την ένταση του μίξερ και προσθέτω τα 180 γρ. αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και χτυπάω για 2 λεπτά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως το αλεύρι. |
|
3 |
Στραγγίζω τα ξερά σύκα |
Στραγγίζω τα ξερά σύκα και τα σφουγγίζω καλά με απορροφητικό χαρτί. Τα ρίχνω σε ένα μπολ και ρίχνω τα 50 γραμμάρια αλεύρι. Ανακατεύω καλά με τα χέρια μου, μέχρι όλα τα φρούτα να αλευρωθούν καλά. Με το αλεύρωμα αυτό εξασφαλίζω ότι τα υγρά φρούτα δεν αφήνουν την υγρασία τους στο μείγμα του κέικ, ώστε να μην λασπώσει και «κάτσει». Τα περνάω από σουρωτήρι για να τινάξω καλά το περιττό αλεύρι και τα ρίχνω στο μείγμα που ετοίμασα. Ανακατεύω καλά με τη σπάτουλα. |