Όσοι έχετε το βιβλίο της Χρύσας Παραδείση θα δείτε ότι σας δίνω τη συνταγή για το κέικ Απλό που γράφει. Έφτιαξα γλυκό του κουταλιού περγαμόντο και όπως είναι φυσικό μαζεύτηκε μία σακούλα γεμάτη ξύσμα περγαμόντου με το οποίο μοσχοβολούσε η κουζίνα.. Χωρίς να το πολύ σκεφτώ και μιας και περίμενα κόσμο για καφέ ετοίμασα κάτι …απλό και απλά έβαλα ξύσμα που είχα σε αφθονία… Όλα αλλάζουν τελικά με λίγο ξύσμα από το μοναδικό αυτό φρούτο! Όσο από μαρμελάδες ….Έ, όλο και κάτι  πάντα περισσεύει για να μπει σαν γέμιση… Αυτή τη φορά είχα μαρμελάδα φράουλας και νομίζω ότι του πάει πολύ.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Χτυπάτε στο μίξερ τα υλικά μας

Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά. Μετά από 5 λεπτά περίπου συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνετε τα αυγά ένα ένα σταδιακά. Προσθέτετε τη βανίλια και το ξύσμα και στη συνέχεια το αλεύρι μαζί με το μπέικιν εναλλάξ με το γάλα.

Keik-me-xisma-pergamonto-kai-gemisi-marmelada-fraoula-2

2

Αλευροβουτυρώνετε τις φόρμες

Αλευροβουτυρώνετε δύο φόρμες του κέικ μακρόστενες 22Χ11 εκ και μοιράζετε το μείγμα στις δύο φόρμες.

Ψήνετε στους 180 βαθμούς περίπου για μία ώρα.

Αφήνετε να κρυώσουν πολύ καλά.

Κόβετε στη μέση με ένα μαχαίρι μεγάλο πριονωτό και απλώνετε μαρμελάδα στο κάτω μέρος . Καλύπτεται με το άλλο και πασπαλίζετε με άχνη.

Keik-me-xisma-pergamonto-kai-gemisi-marmelada-fraoula-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: