Υπέροχα κεκάκια ότι πρέπει για πρωινό ή για τα παιδιά στο σχολείο. Αποφεύγουμε το βούτυρο και έχουμε μεγαλύτερη θρεπτική αξία εξαιτίας του γιαουρτιού. Εμείς αγαπάμε τα δαμάσκηνα οπότε τα λατρέψαμε! Η συνταγή που δοκίμασα είναι του  ΗΛΙΑ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗ και τη βρήκα στο βιβλίο του «The Real Greek Yogurt Book», των εκδόσεων Annie Blana.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Προθερμαίνουμε το φούρνο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Σε ένα μεγάλο μπολ τα δυο είδη του αλευριού, τη βρώμη, το μπέικιν, το αλάτι, το ξύσμα, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και το γαρύφαλλο.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός τα αυγά με το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

2

Προσθέτοντας και τα δαμάσκηνα

Λίγο λίγο προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε για να ενωθούν, προσθέτοντας και τα δαμάσκηνα .

Βουτυρώνουμε 12 θήκες για μάφιν και γεμίζουμε μέχρι τα ¾ της φόρμας.

Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Kekakia-giaourtiou-me-frouta-apoxiramena-3

 

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: