Είχα μια συσκευασία κανταΐφι στο ψυγείο και έφτανε σε λίγο η ημερομηνία λήξης… Κάτι έπρεπε να βρω επειγόντως να φτιάξω που να μην έχει σιρόπι αλλά να το πάω στο πιο θρεπτικό… Η συνταγή βγήκε ενώ ανακάτευα τα υλικά μέσα στο μπολ .. Ο γιος μου δεν τρώει γιαούρτι οπότε όπου βρω ευκαιρία το προσθέτω, μετά τι άλλου αυγουλάκια και τυράκι… Ε, και για την τσαχπινιά, αλλά και για την απίστευτη θρεπτική αξία που έχουν (τα είχα και μπόλικα μέσα στο ντουλάπι) πρόσθεσα και σύκα αποξηραμένα. Τελικά έγινε υπέροχη η συνταγούλα μου! Ότι πρέπει για ορεκτικό για ένα τραπέζι ή σε ένα μπουφέ .

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
Μαρία Πατσιά

Διαδικασία
1

Ανοίγουμε το κανταΐφι

Ανοίγουμε πολύ καλά το κανταΐφι με τα χέρια μας για να ψηθεί σωστά και το αφήνουμε τουλάχιστον 3 – 4 ώρες μέχρι να ξεραθεί καλά!

2

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα όλα τα υπόλοιπα υλικά με προσοχή να ανακατευτούν σωστά .. Προσθέτουμε σιγά σιγά το κανταΐφι και το ανακατεύουμε με προσοχή να πάει παντού στο μείγμα. Γεμίζουμε 24 φόρμες μικρές για κεκάκια που έχουμε προηγουμένως βουτυρώσει καλά και βάζουμε από ένα φυλλαράκι δυόσμου από πάνω, αν θέλουμε.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο μας και σερβίρουμε με κρέμα μπαλσαμικού με σύκο σαν ορεκτικό, αν μας αρέσει…

Kekakia-kantaifiou-me-kefalograviera-kai-sika-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: