Η συνταγή που δοκίμασα είναι της Janine Ratcliffe, και τη βρήκα διαβάζοντας το τεύχος 19 του περιοδικού Olive.

Θυμάμαι είχα κάποια στιγμή ετοιμάσει κάτι μπισκοτάκια με φουντούκια και καραμέλες γάλακτος ψιλοκομμένες… Τα είχαν δοκιμάσει αρκετοί και θυμάμαι παραμιλούσαν… Έπεσα πάνω σε αυτή τη συνταγή ξεφυλλίζοντας, όπως κάνω πάντα στον πρωινό μου καφέ , ένα παλιό τεύχος του περιοδικού Olive και μου φάνηκε καλή μιας και μου θύμισε εκείνα τα μπισκότα. Τη δοκίμασα τελικά γιατί πίστεψα πως θα είναι πολύ καλύτερα γιατί αντί για τα φουντούκια κυρίαρχο ρόλο μαζί με τις καραμέλες θα τον έχουν τα μήλα που λατρεύω!

Φτιάξτε τα όπως ακριβώς λέει η συνταγή και αν θέλετε προσθέτετε λίγη κανέλα που έβαλα και εγώ.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ενώνετε τα δύο αυτά μείγματα

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη το μπέικιν και τη σόδα.

Σε ένα άλλο μπολ το βούτυρο , τα αυγά, το γάλα και τη κρέμα γάλακτος.

Ενώνετε τα δύο αυτά μείγματα. Προσθέτετε στη συνέχεια τα μήλα, τα καρύδια και τις καραμέλες. Ανακατεύετε καλά τα υλικά.

Ετοιμάζετε 12 φόρμες για ατομικά κεκάκια με αντικολλητικές χάρτινες θήκες και προθερμαίνεται τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Γεμίζετε τις φόρμες και ψήνετε περίπου μισή ώρα.

Kekakia-milou-me-karameles-galaktos-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: