Αν και ποτέ δεν έχω σημείωμα όταν πηγαίνω για ψώνια παρόλα αυτά χθες το πρωί είχα στο νου μου ότι θέλω με κάποιον τρόπο να μαγειρέψω αρνίσιο κιμά. Πήγα στο σούπερ μάρκετ αναζητώντας για έμπνευση την οποία και βρήκα στη λαϊκή της γειτονιά μου, που πέρασα μετά…  Σε ένα πάγκο βλέπω ωραία και λαχταριστά κολοκυθάκια που είναι τόσο ζηλευτά πάντα αυτή την εποχή. Σκέφτηκα, λοιπόν, να τα γεμίσω με τον αρνίσιο κιμά που θα αγόραζα στο κρεοπωλείο που είναι κοντά στο σπίτι μου και ψωνίζω συχνά… Σκέφτηκα να εμπλουτίζω τη γέμιση με σταφίδες μαύρες και να την αρωματίσω με μπόλικο φρέσκο δυόσμο, βάλτε κάτι λιγότερο από μισό ματσάκι που θα αγοράσετε από την λαϊκή ή υπολογίσετε 5 – 6 κλωναράκια αν κόψετε από τη γλάστρα σας. Βάλτε και μπόλικα μπαχαρικά του πάνε νομίζω, αλλά προσαρμόστε το και στη γεύσης σας.. Σας γράφω τη συνταγή…

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Πλένουμε και αδειάζουμε τα κολοκυθάκια

Αφήνουμε αρκετή ώρα τα κολοκυθάκια εκτός ψυγείου για να μην σπάσουν καθώς αδειάζουμε το εσωτερικό τους. Πλένουμε και αδειάζουμε τα κολοκυθάκια από την εσωτερική τους ψίχα. Το κεντρικό τμήμα από 6 από τα κολοκυθάκια, αυτό δηλαδή που δεν έχει σπόρια μέσα, θα το ψιλοκόψουμε κα θα το προσθέσουμε στη γέμιση.

2

Σωτάρουμε τον κιμά

Σε ένα τηγάνι βαθύ και αντικολλητικό σωτάρουμε στο ελαιόλαδο αρχικά τον κιμά να βγάλει τα ζουμάκια του και να αρχίσει να καβουρδίζεται ελαφρά. Στη συνέχεια θα προσθέσουμε το χοντροκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο εσωτερικό από τα 6 κολοκυθάκια και τα αφήνουμε και αυτά να σοταριστούν ελαφρά.  Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και όλα τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε τις σταφίδες και αμέσως σχεδόν και το ρύζι. Ρίχνουμε και το λίγο νεράκι ( το ένα από τα δύο φλιτζανάκια) και αφήνουμε τη γέμιση να βράσει 5 λεπτά.

3

Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια

Στο τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια, τα τοποθετούμε στο ταψάκι μας και μοιράζουμε εδώ και εκεί την πατάτα που έχουμε κόψει. Αν σας περισσέψει λίγη γέμιση, όπως εμένα τη βάζετε εδώ και εκεί πάνω από τις πατατούλες. Ραντίζετε με λίγο λαδάκι και αλατοπιπερώνετε. Ψήνετε στους 180 βαθμούς στον αέρα για μία ωρίτσα. Εγώ έβαλα και ένα φλιτζανάκι νερό επιπρόσθετο στο ταψάκι. Έχει μια μεγάλη νοστιμιά αυτό το φαγάκι και θα σας πρότεινα να το δοκιμάσετε…

kolokithakia-gemista-me-arnisio-kima-kai-stafides-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: