Πολύ ιδιαίτερη γεύση κυρίως εξαιτίας της κοπανιστής. Εγώ είχα κοπανιστή από την Τήνο,  έβαλα λιγότερο από 100 γραμμάρια που γράφει η συνταγή, γιατί η κοπανιστή έχει ιδιαίτερη και δυνατή γεύση και φοβήθηκα ότι θα σκεπάσει όλες τις υπόλοιπες γεύσεις της πίτας, βέβαια αν θέλετε βάζετε 100 γραμμάρια όπως λέει η αρχική συνταγή. Επίσης έβαλα περισσότερη κολοκύθα (περίπου 800 γραμμάρια καθαρή ψίχα) και περισσότερο ανθότυρο ( περίπου 300 γραμμάρια) το οποίο έτριψα με τα χέρια , όπως και την κοπανιστή. Έψησα φυσικά λίγο παραπάνω, μιας και αυξήθηκαν τα υλικά.

Η συνταγή που δοκίμασα είναι της  ΝΕΝΑΣ ΙΣΜΥΡΝΟΓΛΟΥ και τη βρήκα στο  περιοδικό Γαστρονόμος.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Σοτάρουμε

Σε μια ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κυβάκια της κολοκύθας μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 10 λεπτά. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν καλά.

 

2

Ανακατεύουμε τα τυριά

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το αυγό. Ενσωματώνουμε και την κολοκύθα που έχει κρυώσει και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και το δυόσμο.

3

Ρίχνουμε μέσα τη γέμιση

Αλείφουμε το ταψάκι με λάδι και στρώνουμε τα φύλλα τα όποια λαδώνουμε και φροντίζουμε να προεξέχουν από το ταψί. Συνολικά βάζουμε 4 από κάτω φύλλα.  Ρίχνουμε μέσα τη γέμιση και καλύπτουμε την επιφάνεια με τα τελευταία 2 φύλλα από πάνω. Μαζεύουμε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων και τις στριμώχνουμε στο εσωτερικό του ταψιού. Ραντίζουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο και τα σουσάμια καθώς και λίγο νεράκι. Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Kolokithopita-me-kopanisti-kai-diosmo-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: