Κορμός με λευκή σοκολάτα, γιαούρτι και λεμόνι
Η αρχική συνταγή που δοκίμασα είναι του Στέλιου Παρλιάρου( τη βρήκα στο περιοδικό Γαστρονόμος) ο οποίος την προτείνει σαν τούρτα σε μικρό τσέρκι για να έχει και το απαραίτητο ύψος για τούρτα.
Εγώ προτίμησα να κάνω αυτό το υπέροχο δροσερό γλυκάκι στην κλασική φόρμα του κέικ, αφού βέβαια την καλύψω πρώτα με μεμβράνη, και να την σερβίρω σαν απλό κορμό λευκής σοκολάτας. Είχα και κάποιες ατομικές και το σέρβιρα και ατομικά. Από πάνω βάζετε ότι γλυκό κουταλιού θέλετε, εγώ έβαλα λεπτές φέτες από περγαμόντο ή αν έχετε πορτοκάλι ή λεμόνι ! Πρόκειται για ένα απίστευτο λεμονογλυκάκι…
Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
1 |
Ξεκινάμε με τα λεμόνια πρώτα |
Τα πλένουμε και τα βράζουμε για αρκετή ώρα μέχρι να μαλακώσουν καλά και να τρυπιούνται με ένα μαχαίρι εύκολα. Στη συνέχεια τα βγάζουμε από την κατσαρόλα κόβουμε τις άκρες τους αφαιρούμε τα κουκούτσια και τις σκληρές λευκές ίνες και τα πολτοποιούμε στο μούλτι. Κρατάμε 300 γρ πολτό λεμονιών. |
|
2 |
Τις ζελατίνες τώρα |
Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε παγωμένο νερό καλά μέχρι να μαλακώσουν. Παράλληλα ζεσταίνουμε την πούλπα των λεμονιών και ρίχνουμε εκεί μέσα τις ζελατίνες αφού πρώτα τις στραγγίσουμε από το νερό τους. Τις ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν καλά. |
|
3 |
Τη σοκολάτα |
Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων προσεχτικά γιατί η λευκή σοκολάτα καίγεται εύκολα. Προσθέτουμε στη σοκολάτα και την πούλπα των λεμονιών και ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος στους 35-40 βαθμούς περίπου και τότε μόνο ανακατεύουμε απαλά με το γιαούρτι σε ένα μεγάλο μπολ. |
|
4 |
Τοποθετούμε |
Σε μια φόρμα του κέικ (αυτό χρησιμοποίησα εγώ, εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι σκεύος σας αρέσει) τοποθετούμε εσωτερικά μεμβράνη τροφίμων και την καλύπτουμε όλη. Τοποθετούμε εναλλάξ μείγμα και μπισκότο μέχρι να τελειώσει όλο μας το μείγμα. Κλείνουμε με τη μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες να παγώσει. |
|
5 |
Σερβίρουμε |
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε γαρνίροντας αν θέλουμε με φέτες από γλυκό του κουταλιού λεμόνι, περγαμόντο ή και πορτοκάλι…. |