Κοτόπουλο φιλέτο με αγκινάρες και ροζέ κρασί λεμονάτο
Προσπαθώ πάντα να καταφέρω να φάει ο γιος μου αγκινάρες, αλλά και ο άντρας μου. Σκέφτηκα να τις ταιριάξω με κοτοπουλάκι και για να το κάνω πιο απλό διάλεξα το στήθος φιλέτο. Μπορείτε και με μπούτι φιλέτο αλλά και με απλό κοτοπουλάκι που θα κόψετε σε μερίδες. Είναι ένα νόστιμο καλοκαιρινό φαγάκι που νομίζω θα απολαύσετε όλοι!
Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
1 |
Ετοιμάζουμε πρώτα το κοτόπουλο |
Βάζουμε σε ένα μπολ το φιλέτο κοτόπουλο, αφού πρώτα το κόψουμε σε κομμάτια. Το πανάρουμε ελαφρά με το αλεύρι. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό, σε ελάχιστο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το φιλέτο κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις μεριές, ελαφρά. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το τοποθετούμε σε ένα μπολ. Αφήνουμε στην άκρη για μετά. |
|
2 |
Ετοιμάζουμε το φαγητό μας |
Σε μια απλωτή και αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρουμε αρχικά όλα τα λαχανικά μας που φροντίζουμε να έχουμε κόψει. Σοτάρουμε δηλαδή τα κρεμμύδια όλα και τα καρότα που κόψαμε σε ροδέλες. Προσθέτουμε στη συνέχεια το κοτόπουλο που αφήσαμε πριν στην άκρη. Σβήνουμε με το ροζέ κρασί. Για 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις αγκινάρες , το ξύσμα, τους κύβους, αλάτι και πιπέρι και το νερό. |
|
3 |
Ολοκληρώνουμε το φαγητό |
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 35 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το χυμό από τα 2 λεμόνια, το βούτυρο και τα μυρωδικά και ολοκληρώνουμε το φαγάκι μας.
|