Ένα πανεύκολο και υπέροχο φαγητό. Είναι πανεύκολο εντυπωσιακό και πραγματικό εξωτικό. Τα φρούτα και κυρίως ο ανανάς ταιριάζουν πολύ στο κοτόπουλο ενώ εγώ αγαπώ και το κόκκινο πιπέρι. Νομίζω θα σας αρέσει!

Διαδικασία
1

Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές

 

Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές.Το σοτάρουμε σε λίγο λάδι καλά. Προσθέτουμε τα λευκά μανιτάρια καθαρισμένα και τα μεγάλα κομμένα στα δύο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα από το ένα πορτοκάλι και ένα κρασοπότηρο γεμάτο νεράκι.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα υπόλοιπα υλικά δηλαδή τον ανανά ψιλοκομμένο σε κυβάκια, το μήλο σε φέτες σχετικά μεγάλες για να μην λιώσει. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και τα μπαχαρικά της συνταγής.

Kotopoulo-fileto-me-frouta-3

2

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα υπόλοιπα υλικ

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα υπόλοιπα υλικά δηλαδή τον ανανά ψιλοκομμένο σε κυβάκια, το μήλο σε φέτες σχετικά μεγάλες για να μην λιώσει. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και τα μπαχαρικά της συνταγής.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 4 με 5 και αφήνουμε να βράσει  περίπου 30 με 40 λεπτά.

Στο τέλος θα δέσουμε τη σαλτσούλα του φαγητού μας με το βούτυρο.

Σερβίρουμε με κόκκινο πιπέρι, αν θέλουμε.

Kotopoulo-fileto-me-frouta-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: