Αγαπάμε όλοι τις πίτες νομίζω. Οι κρεατόπιτες είναι πραγματικά αγαπημένες και χορταστικές. Πολλές φορές είναι και η ιδανική λύση για το κρέας που μας περίσσεψε. Συνήθως αυτό είναι το στήθος από το κοτόπουλο που ψήσαμε ή βράσαμε σε σούπα. Εγώ εδώ σας γράφω μια συνταγή με φιλέτο κοτόπουλο που θα αγοράσετε.  Αν σας περίσσεψε πάλι θα τη φτιάξετε απλά θα αρχίσετε την εκτέλεση από το σοτάρισμα των μανιταριών και μετά. Διαλέξτε μια αγαπημένη σας γραβιέρα και αν το έχετε με το άνοιγμα του φύλλου ετοιμάστε τα δικά σας. Εγώ αγοράζω συνήθως έτοιμα χειροποίητα από το φούρνο της γειτονιάς μου.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Kotopita-fileto-laxanika-grabiera-4

 

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση της πίτας

Ψιλοκόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο. Παίρνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο (3-4 κουτ. της σούπας) και σοτάρουμε πολύ καλά το φιλέτο κοτόπουλο που έχουμε ψιλοκόψει.

Αφού σοταριστεί πολύ καλά το αφαιρούμε από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ.

Στο ίδιο τηγάνι συμπληρώνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει καλά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά καλά. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο ελαιόλαδο.

Στη συνέχεια ρίχνουμε και το ξερό κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι (φροντίστε να είναι μεγάλο)  και αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και το θυμάρι.

Προσθέτουμε τον αρακά και τα ντοματίνια. Μειώνουμε την ένταση της φωτιάς στο μισό και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά (μπορούμε να τη μεταφέρουμε σε μπολ για να κρυώσει πιο γρήγορα).

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά.

Μόλις κρυώσει η γέμιση ρίχνουμε τη γραβιέρα τριμμένη και τα αυγά .

Ανακατεύουμε πολύ καλά .

Kotopita-fileto-laxanika-grabiera-3

2

Ετοιμάζουμε την πίτα μας.

Παίρνουμε το ταψί μας και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Αν θέλουμε ρίχνουμε στη βάση λίγο σιμιγδάλι ψιλό στη βάση του ταψιού .

Στρώνουμε κάτω τα 3 από τα 5 φύλλα λαδώνοντας ενδιάμεσα και αφήνουμε να εξέχουν για να γυρίσουμε σε κόθρο.

Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τα φύλλα μας.

Σκεπάζουμε με τα άλλα δύο φύλλα λαδώνοντας ενδιάμεσα.

Φτιάχνουμε γύρω γύρω τον κόθρο.

Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια, όπως μας αρέσει.

3

Ψήνουμε

Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 1 ώρα, εξαρτάται από το φούρνο μας, μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά.

 

Kotopita-fileto-laxanika-grabiera-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: