Οι μπάμιες στο σπίτι δεν είναι οι αγαπημένες μας… Δεν ξέρω και αν υπάρχει σπίτι που τα παιδιά να τρώνε τις μπάμιες! Μικρά και μεγάλα… Αποφάσισα να τις ετοιμάσω με φιλέτο από στήθος κοτόπουλο για να υπάρχει η ευκολία στο κοτόπουλο (χωρίς κόκκαλο). Το έκανα πικάντικο και αρωματικό με το πράσινο πιπέρι αλλά και τους σπόρους κόλιανδρου! Τα φιλέτα στο τέλος όταν τελείωσε το φαγητό τα σόταρα και έξτρα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο να πάρουν μία κρούστα. Τα φρέσκα αρωματικά προσθέστε τα στο τέλος!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Kotopoulo-fileto-mpamies-mpaxarika-2

 

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε το φαγητό μας

Σε μια απλωτή αντικολλητική κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές πολύ καλά για να θωρακιστούν και να πιάσουν μια κρούστα νοστιμιάς!

Ρίχνουμε και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τον κύβο, αλάτι και πιπέρι και τα μπαχαρικά μας.

Ρίχνουμε τις ντομάτες που έχουμε ψιλοκόψει πολύ καλά σε μικρά κομμάτια (καλύτερα όχι στο μούλτι).

Σε 1 λεπτό προσθέτουμε το νεράκι μας και τις μπάμιες.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για περίπου 20 έως 25 λεπτά μέχρι να τελειώσει το νεράκι.

Δένουμε το φαγητό μας με το βούτυρο και προσθέτουμε και τα φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά.

Αν θέλουμε σοτάρουμε χωριστά ξανά το κρέας μας σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι….

Kotopoulo-fileto-mpamies-mpaxarika-5

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: