Η αλήθεια είναι πως είχα αρκετό καιρό μια συσκευασία στο ντουλάπι μου με πλιγούρι και έψαχνα έναν τρόπο να την αξιοποιήσω… Πριν λίγες μέρες συζητούσαμε με μια φίλη για το πώς ετοιμάζει τη σαλάτα ταμπουλέ και μου πρότεινε να μην το βράζω αλλά να αφήνω το πλιγούρι στο ψυγείο και με τα υγρά της ντομάτα και των άλλων λαχανικών αυτό θα φουσκώσει και θα είναι έτοιμο.

Μεσημεριανό δεν είχα ετοιμάσει όποτε ενώ έκανα τα ψώνια μου στο σούπερ μάρκετ σκέφτηκα να παντρέψω το πλιγούρι με μερικά δροσερά υλικά και να το ετοιμάσω σαν συνοδεία αλλά και ταυτόχρονα σαν σαλάτα δίπλα σε ψητά μπουτάκια από κοτόπουλο που θα έψηνα στο φούρνο για μεσημεριανό. Αγοράστε λοιπόν 4 μπουτάκια από κοτόπουλο και ψήστε τα απλά στο φούρνο με αλατάκι, πιπεράκι και λαδάκι.  Ετοιμάστε και σαν συνοδεία το πλιγούρι που σας γράφω πιο κάτω στη συνταγή…

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ρίχνουμε το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα

Ρίχνουμε το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με λίγο αλατάκι και πιπέρι αλλά και ελαιόλαδο και το αφήνουμε να πάρει βράση. Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε το πλιγούρι και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά περίπου . Στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη να απορροφήσει το υπόλοιπο νερό εκτός φωτιάς με σκεπασμένη την κατσαρόλα.  Σε  ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το πλιγούρι και το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά που έχουμε από πριν ετοιμάσει. Δηλαδή προσθέτουμε την κολοκύθα, το παντζάρι, τα ντοματίνια, τον ανανά , τον ψιλοκομμένο δυόσμο, τον χυμό του λάιμ και φυσικά αλάτι και πιπέρι και ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με προσοχή και η σαλάτα μας ή αλλιώς συνοδεία για το κοτόπουλό μας είναι έτοιμη.

kotopoulo-phito-me-pligouri-salata-3

2

Αλατοπιπερώνετε τα μπουτάκια

Τα μπουτάκια του κοτόπουλου θα τα αλατοπιπερώνετε θα τα ραντίσετε με λίγο ελαιόλαδο και θα τα ψήσετε σε δυνατό και προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουνε.  Ελπίζω να σας αρέσει…

kotopoulo-phito-me-pligouri-salata-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: