Ένα κλασικό και εύκολο φαγάκι για κάθε μέρα στο σπίτι. Με 4 μπουτάκια κοτόπουλου και ένα ποτηράκι ρύζι έχετε ένα νόστιμο φαγητό. Συνοδέψτε το με στραγγιστό γιαούρτι που του πάει πολύ νομίζω.

Αν έχετε όπως εγώ, κατσαρόλα που μπαίνει μετά και στο φούρνο είναι μεγάλη ευκολία γιατί πρώτα ξεκινάμε με σοτάρισμα του φαγητό και γλιτώνουμε λίγο πλύσιμο έτσι…

Έμενα μου αρέσει πολύ εδώ το προψημένο ρυζάκι που παραμένει σπυρωτό, αν εσείς προτιμάτε κάποιο άλλο φυσικά θα βάλετε αυτό που σας αρέσει.

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε το φαγητό

Χρησιμοποιούμε μία κατσαρόλα που να μπορεί στη συνέχεια να μπει και στο φούρνο. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά τα μπουτάκια κοτόπουλο μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε για ακόμη 1 λεπτό.

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι , τον κύβο και το ρυζάκι μας. Ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει.

Kotopoulo-ruzaki-fourno-2

2

Ετοιμάζουμε το φούρνο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Όσο η κατσ αρόλα είναι ακόμα στο μάτι της κουζίνας ρίχνουμε τα 5 ποτήρια νερό. Περιμένουμε να πάρει βράση και μεταφέρουμε την κατσαρόλα στο φούρνο.

3

Ψήνουμε

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30-40 λεπτά, μέχρι να τελειώσει σχεδόν το νερό.

4

Σερβίρουμε

Σερβίρουμε το φαγητό με στραγγιστό γιαούρτι.

Kotopoulo-ruzaki-fourno-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: