Υπέροχα κουλουράκια! Μυρωδάτα , τραγανά , εύκολα και θρεπτικά. Είναι κατάλληλα και για την περίοδο της νηστείας. Εγώ επέλεξα το στρόγγυλο σχήμα γιατί ήταν πιο εύκολο και γρήγορο, αν τα κάνετε μικρά θα γίνουν και ακόμα πιο τραγάνα. Θέλουν περίπου μισή ωρίτσα ψήσιμο και γίνονται τρία ταψάκια του φούρνου. Βάλτε μπόλικο ξύσμα πορτοκάλι, αλλά καλό θα ήταν το ξύσμα να είναι από βιολογικό πορτοκάλι. Φτιάξτε τα για τα παιδιά στο σχολείο …θα μοσχομυρίσει και το σπίτι ..όπως λέει και η Εύη Βουτσινά στο βιβλίο της.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Φτιάχνουμε το μείγμα

Βάλτε σε ένα ευρύχωρο μπολ 1 φλιτζάνι λάδι, 1 φλιτζάνι ζάχαρη, τα  ¾ του φλιτζανιού χυμό από φρέσκα πορτοκάλια και ανακατέψτε τα να ενωθούν. Προσθέστε το ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι, ένα κουταλάκι κανέλα, όχι πολύ γεμάτο, και ένα κουταλάκι κοφτό μοσχοκάρυδο. Ρίξτε και ανακατέψτε 1 ½ φλιτζάνι καρύδια χοντροκοπανισμένα και αρχίστε να προσθέτετε σιγά σιγά αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Αλεύρι θα πάρει γύρω στα 700 γραμμάρια, αν το φλιτζάνι που μετρήσατε ήταν μεγάλο, μπορεί να πάρει λίγο περισσότερο, μέχρι ένα κιλό.

2

Σκεπάστε το για 15 λεπτά να «ξεκουραστεί»

Φτιάξτε ένα καλό ζυμάρι, να μην είναι πολύ σφιχτό. Σκεπάστε το για 15 λεπτά να «ξεκουραστεί» και μετά πλάστε τα κουλουράκια σας στρογγυλά ή οβάλ ή κοτσιδάκια. Προσέξτε να μην τα τοποθετείτε πολύ κοντά και – το πιο σημαντικό –  να έχουν όλα τα κουλουράκια σας το ίδιο πάχος, για να ψηθούν καλά. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα πάνω κάτω.

Koulourakia-ladiou-me-karidia-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: