Ήταν περίοδος νηστείας όταν ετοίμασα αυτά τα κουλουράκια αλλά ο πραγματικός λόγος που τα έφτιαξα ήταν ότι ήθελα να φτιάξω για το γιο μου ένα νόστιμο, μυρωδάτο και τραγανό κουλουράκι για το σχολείο… Βέβαια η αλήθεια είναι ότι ένα τέτοιο ακριβώς ήθελα και εγώ για το καφεδάκι μου… Θα σας γίνουν περίπου 20 κουλουράκια ανάλογα βέβαια με το μέγεθος που θα τα φτιάξετε . Εμείς φτιάξαμε και τα στρογγυλά αλλά και τις απλές πλεξούδες… Δείτε και το ψήσιμο ανάλογα με το φούρνο σας…

Το πίτουρο βρώμης διάβασα ότι είναι πιο θρεπτικό από τις νιφάδες βρώμης, οπότε το επέλεξα.

 

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη

Σε ένα μεγάλο μπολ με το σύρμα ανακατεύουμε το λάδι μας μαζί με τη ζάχαρη και το μέλι.

2

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υγρά υλικά

Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι (μέσα στον οποίο έχουμε ανακατέψει τη σόδα μας) , το ξύσμα και το ταχίνι.

Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά με το σύρμα (δεν χρειάζεται μίξερ).

Koulourakia-nhstisima-me-tachini-portokali-kai-pitouro-brwmhs-2

3

Προσθέτουμε τα στερεά υλικά

Ρίχνουμε το μισό από το αλεύρι μας και όλο το πίτουρο, το σουσάμι και το μπέικιν και τώρα πλέον ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.

4

Ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι

Προσθέτουμε σταδιακά και το υπόλοιπο αλεύρι ανακατεύοντας με την κουτάλα μας και ίσως να μην χρειαστεί όλο ίσως όμως και να χρειαστεί λίγο παραπάνω μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη για να πλάσουμε τα κουλουράκια μας.

5

Πλάθουμε

Αφήνουμε 5 λεπτά τη ζύμη μας στην άκρη και αρχίζουμε να πλάθουμε σε ότι σχήμα μας αρέσει και μας βολεύει.

 

6

Ψήνουμε τα κουλουράκια μας

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας.

Koulourakia-nhstisima-me-tachini-portokali-kai-pitouro-brwmhs-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: