Το κουνουπίδι το τρώμε πάντα με τον κλασικό τρόπο και η αλήθεια είναι ότι μας έχει κουράσει. Σκέφτηκα μια ζεστή σαλάτα που αν βράσετε και λίγα αυγά, όσα έχεις θέλετε , γίνεται σίγουρα ένα πλήρες γεύμα. Νομίζω θα σας ενθουσιάσει ιδιαίτερα αν αγαπάτε τις πικάντικες γεύσεις, γιατί είναι αρκετά πικάντικο, ειδικά για τα παιδιά….

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Kounoupidi-ntomatinia-foyrno-pikantika-2

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε πρώτα το κουνουπίδι

Σε αλατισμένο νερό που βράζει  ρίχνουμε από το κουνουπίδι μόνο τις κορυφές που τις κόβουμε με ένα μαχαίρι.  Τις βράζουμε για 5 λεπτά το πολύ. Τις στραγγίζουμε καλά.

2

Ετοιμάζουμε τα υλικά

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά μαζί με τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο αλλά και το αλάτι και το πιπέρι.

3

Ετοιμάζουμε το ταψί

Βουτυρώνουμε το ταψί μας καλά.

Ανακατεύουμε το κουνουπίδι που έχουμε στην άκρη με όλα τα υλικά που ετοιμάσαμε και το στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί μας. Βάζουμε εδώ και εκεί τα ντοματάκια μας.

Λαδώνουμε ελαφρά και τα ντοματάκια και αλατοπιπερώνουμε.

Ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα πάνω από το κουνουπίδι μας.

4

Ψήνουμε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα για 20 -25 λεπτά περίπου .

 

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: