Η συνταγή είναι εξαιρετικά ακριβής. Εγώ τα έψησα λίγο παραπάνω αλλά είχα δύο ταψιά μέσα στο φούρνο. Πριν πλάσω τους κουραμπιέδες έβαλα τη ζύμη για λίγο στο ψυγείο. Επίσης, την όλη διαδικασία την έκανα με το εξάρτημα Κ του μίξερ και δεν ζύμωσα καθόλου με τα χέρια.

Η συνταγή που δοκίμασα εδώ είναι του ΒΑΓΓΕΛΗ  ΔΡΙΣΚΑ και τη διάβασα στο  περιοδικό  Dolce Vita (ένθετο στα Καλά Μαγειρέματα).

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Εκτέλεση

Χτυπήστε στο μίξερ τα δύο είδη βουτύρου με την άχνη μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Προσθέστε τους κρόκους και το μπράντι και μετά ρίξτε το αλεύρι, την αμυγδαλόψιχα και το μπέικιν. Ζυμώστε με απαλές κινήσεις και αν το μείγμα είναι υγρό, συμπληρώστε λίγο αλεύρι ακόμα. Πλάστε τους κουραμπιέδες, βάλτε τους σε ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά. Όταν τους βγάλετε, ραντίστε τους με ροδόνερο και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη. Αφήστε τους να κρυώσουν και πασπαλίστε τους ξανά με ζάχαρη άχνη.

Kourampiedes-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: