Ένα ακόμα ιδιαίτερο ορεκτικό από τον Αντώνη Ψάλτη, σεφ και ιδιοκτήτη του εστιατορίου Ήταν ένα μικρό καράβι, που βρίσκεται στη χώρα της Τήνου.

Ίσως ο τίτλος της συνταγής σας φανεί πολύπλοκος αλλά στην πραγματικότητα είναι μια συνταγή που θα μπορούσε να την ετοιμάσει και κάποιος με λίγες γνώσεις μαγειρικής.

Θα δείτε και το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής από τον Αντώνη στην αντίστοιχη στήλη. Η Miss tasty και η Σταματούλα Ψάλτη σας προτείνουν να την δοκιμάσετε!

Κούσκους με καπνιστό χέλι παντζάρι και σάλτσα γιαουρτιού του Αντώνη 2

Φωτογραφίες από την Έβελυν Φώσκολου.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε το Κουσκούς

Ετοιμάζουμε το Κουσκούς. Σε νερό που βράζει (τα 200 γρ) ή στον αντίστοιχο ζωμό ρίχνουμε το κουσκούς , σκεπάζουμε και αφήνουμε 2 λεπτά να φουσκώσει, και είναι έτοιμο.

2

Ανακατεύουμε

Με το πιρούνι ελαφρά το ανακατεύουμε να αφρατέψει.

 

3

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού. Τοποθετούμε όλα τα υλικά της σάλτσας μέσα στο μπλέντερ και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα ομοιογενές. Τοποθετούμε σε σκεύος για να τη χρησιμοποιήσουμε μετά κατά το στήσιμο του πιάτου.

Κούσκους με καπνιστό χέλι παντζάρι και σάλτσα γιαουρτιού του Αντώνη 3

4

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κουσκούς

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κουσκούς που έχουμε ετοιμάσει και προσθέτουμε τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, το κρεμμύδι, το λαδολέμονο ( το φτιάχνουμε όπως θέλουμε, το απλό κλασικό λαδολέμονο σε αναλογία 3 προς 1). Ανακατεύουμε πολύ καλά.

5

Στήνουμε το πιάτο μας χρησιμοποιώντας ένα τσέρκι μεταλλικό

Στήνουμε το πιάτο μας χρησιμοποιώντας ένα τσέρκι μεταλλικό.

 

 

6

Στη βάση τοποθετούμε τις φέτες από το παντζάρι

Στη βάση τοποθετούμε τις φέτες από το παντζάρι, στη συνέχεια γεμίζουμε με το κουσκούς μέχρι επάνω και πιέζουμε ελαφρά.

Κουσκούς με καπνιστό χέλι παντζάρι και σάλτσα γιαουρτιού του Αντώνη 3

7

Αφαιρούμε το τσέρκι και ρίχνουμε τη σάλτσα γιαουρτιού που έχουμε ετοιμάσει από πριν περιμετρικά

Αφαιρούμε το τσέρκι και ρίχνουμε τη σάλτσα γιαουρτιού που έχουμε ετοιμάσει από πριν περιμετρικά.

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: