Τα θαλασσινά τα αγαπάμε στο σπίτι και εμένα με βολεύουν γιατί είναι μια πολύ γρήγορη και νόστιμη λύση για φαγητό. Ο γιος μου τα αγαπά οπότε αποτελούν μια συχνή επιλογή για φαγητό. Το πρωί της Δευτέρας, βιαστική από ένα σωρό δουλειές που είχαν μαζευτεί, διάλεξα δύο μεγάλα θράψαλα, στο ψαράδικό από όπου ψωνίζω, που ζύγιζαν περίπου 750 γραμμάρια. Μέχρι να οδηγήσω στο σπίτι είχα σκεφτεί τη συνταγή… Συνταγή αγαπημένη για πολλούς σας προτείνω να τη δοκιμάσετε…

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Καθαρίζουμε τα θράψαλα

Καθαρίζουμε σχολαστικά τα θράψαλα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια για να βράσουν πιο εύκολα, πιο γρήγορα και κυρίως σίγουρα… Εγώ χρησιμοποιώ ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι και εκεί έριξα το ελαιόλαδο και μετά αμέσως τα θράψαλα. Σε μέτρια φωτιά τα άφησα να βράσουν και να βγάλουν το νερό τους. Όταν τελείωσε το νεράκι τους έριξα το ξερό κρεμμύδι να σοταριστεί και αυτό.

2

Σβήνουμε με το κρασί

Έσβησα με το κρασί Merlot. Αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ και σε μέτρια φωτιά το αφήνω να βράσει με την ησυχία του. Μόλις τελειώσει το κρασί και μείνει το λαδάκι ρίχνω τον πελτέ ντομάτας, τον σοτάρω καλά

3

Δυναμώνω τη φωτιά

Αλατοπιπερώνω και ρίχνω το κύβο. Ρίχνω τα 3 ποτήρια νερού. Δυναμώνω τη φωτιά μέχρι να αρχίσει ο βρασμός και έπειτα χαμηλώνω, σχεδόν στο 4 με κλίμακα το 9, και αφήνω να βράσει σκεπασμένο για 30 λεπτά περίπου. Αφού περάσουν τα 30 λεπτά συμπληρώνω τόσο νερό (υπολογίζω πόσο περίπου έχει χαθεί σε αυτή τη μισή ώρα βράσιμο , κάτι λιγότερο από 1 νεροπότηρο), ώστε να έχω 3  για να ρίξω μόλις ξεκινήσει και πάλι ο βρασμός το κουσκουσάκι. Ρίχνω και το βασιλικό μαζί. Χαμηλώνω τη φωτιά και βράζω για περίπου 10 λεπτά δοκιμάζοντας αν έχει βράσει. Δοκιμάζουμε και το αλάτι. Τραβάμε από τη φωτιά και αφήνουμε να πιεί τα υγρά του. Σερβίρουμε με φρέσκο βασιλικό και ελαιόλαδο.

Kouskousaki-methismeno-se-merlot-me-thrapsala-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: